[Go to navigation]

Mednarodni trajnostni forum : Zelena Kohezijska Politika 2014-2020

Date
5 March 2015 from 09:00 to 16:30
Place
Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana
05.03.2015


Na mednarodni konferenci Zelena kohezijska politika 2014-2020 se bomo posvetili vprašanju, kako s sredstvi Kohezijske politike, ki so ključno orodje za pomoč državam članicam Evropske unije pri izpolnjevanju strategije Evropa 2020, dosegati bistvene cilje, kot so ustvarjanje zelenih delovnih mest, konkurenčnost podjetij, gospodarska rast, trajnostni razvoj in izboljšanje kakovosti življenja državljanov.

Poleg novosti v zvezi s pripravo projektov in vlog za pridobitev evropskih sredstev bomo predstavili nekaj odličnih in trajnostno naravnanih primerov porabe kohezijskih sredstev v različnih državah EU, ki lahko pomagajo pri obujanju gospodarske aktivnosti v Sloveniji in izboljšajo sodelovanje med gospodarstvom, lokalno ter državno ravnjo.

Konferenca, ki bo potekala v četrtek, 5. 3. 2015, med 9. in 16. uro  v Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, , bo združila ugledne politike iz Evrope in Slovenije, strokovnjake s področja zelenih politik, gospodarstvenike in nevladne organizacije ter odprla prostor za mednarodno razpravo in izmenjavo izkušenj.

Vabilo so že sprejeli : Corina Cretu, evropska komisarka za regionalno politiko; Franc Matjaž Zupančič, državni sekretar za razvoj in kohezijsko politiko; dr. Davor Škrlec, evropski poslanec Zelenih (Hrvaška);   Bronis Ropė,  evropski poslanec Zelenih (Litva); Tamas Meszerics, evropski poslanec Zelenih (Madžarska); Marcus Trilling,  koordinator za Evropska sredstva , Rupert Gole, župan občine Šentrupert; mag. Matjaž Čemažar, direktor razvoja podjetja Domel Železniki in drugi. 

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava je za omejeno število udeležencev možna preko spletne prijavnice.

More information:

Robert Godina

Advisor on evaluation of EU projects and policies
Tel. Brussels Tel.: +32-2-2832331