ca | en
NULL
Press release |

Junqueras demana a la Comissió Europea que promogui el dret dels europeus a la banda ampla

Comunicat de Premsa de Oriol Junqueras

L'eurodiputat republicà afirma que és del tot necessari per construir l'economia europea del coneixement definida en els objectius de Lisboa

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha instat avui a la Comissió Europea i al Consell de la Unió a promoure el dret dels ciutadans europeus a una connexió a internet de banda ampla. 'Aquest servei és un element de creixement econòmic, de justícia social i d'equilibri territorial, perquè garanteix l'accés a la informació i evita la fractura digital', ha afirmat Junqueras. En una intervenció en italià a la sessió plenària, l'eurodiputat republicà ha subratllat que el dret europeu a la banda ampla és un dels pilars fonamentals per a construir l'economia europea del coneixement, definida en els objectius de Lisboa.

Cal recordar que el Ministeri de Transports i Comunicacions del Govern finlandès va anunciar la setmana passada que els finlandesos tindran el dret efectiu a la banda ampla, incorporat al servei universal, a partir del juliol del 2010. En una primera instància, la banda ampla inclourà un tràfic d'1Mb per segon, mentre que al 2015 s'ampliarà fins a 100 Mb per segon.

Junqueras ha demanat a la Comissió Europea que emprengui accions per tal d'adoptar el model finlandès i esdevenir, definitivament, el referent mundial en modernització econòmica i igualtat d'oportunitats.

Recommended

Publication
© Udo Weber
Greening the streets  © Udo Weber

Please share