ca | en
NULL
News |

25 anys de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries

25è aniversari de l'adopció de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries

Amb motiu del 25è aniversari de l'adopció de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries pel Consell d'Europa, diversos eurodiputats han intervingut en la sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg en les seves llengües natives.

Entre els eurodiputats hi ha el president del Grup de l'Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, que va parlar íntegrament en català i que és qui va proposar la iniciativa als altres eurodiputats.

La iniciativa tenia el suport de l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu, que reuneix diputats de tot l'espectre polític en suport dels drets lingüístics. 

En la seva intervenció, Terricabras va demanar al Parlament Europeu que reflecteixi veritablement la diversitat lingüística en el seu treball.

"La llengua no és només un mitjà de comunicació, és el medi en què vivim, ens movem i som. La llengua materna ens fa persones i ens ajuda a aprendre altres llengües. La comprensió entre llengües, no la seva imposició, sempre ha ajudat a la comprensió entre els humans i a la pau", va dir Terricabras.

Recommended

Responsible MEPs

Josep Maria Terricabras
Josep Maria Terricabras
EFA President and first Vice President of the Greens/EFA Group

Please share