© Albert Dobrin
ro
NULL
Press release |

Guvernul României trebuie să lupte împotriva corupției

UE - Președinția României

Grupul Verzi/ALE din Parlamentul European va urmări îndeaproape activitatea Președinției Române a UE și acțiunile pe care guvernul le va lua pentru a lupta împotriva corupției și proteja drepturile civile în țară, a declarat Ska Keller, președinta grupului, la dezbaterea cu prim-ministrul României în Parlamentul European:

"A mai rămas puțin timp din această legislatură dar multă muncă de făcut. Reforma Dublin, protecția climei, protecția lansatorilor de alerte, justiția fiscală, salarii și condiții de muncă echitabile sunt toate acum sub administrarea președinției române. Grupul Verzi/ALE se așteaptă ca președinția română să facă Uniunea Europeană mai prietenoasă cu mediul și mai socială.

"Într-o țară unde aproape 40 de miliarde de euro se pierd in fiecare an datorită corupției, guvernul României trebuie să folosească oportunitatea Președinției pentru a își dovedi aderarea la lupta împotriva corupției, respectarea statului de drept și a valorilor europene. Îndepărtarea procurorului anti-corupție Laura Codruța Kövesi și recenta retragere a înlocuitoarei acesteia, brutalitatea împotriva protestatarilor pașnici care manifestau împotriva corupției, eforturile de a promova o amnistie pentru acte de corupție ale oficialilor, toate acestea subminează grav atașamentul României la valorile noastre comune."

 

Recommended

Responsible MEPs

Ska Keller
Ska Keller
Member

Please share